Image

Over Cordium

Harten Groot bijgesneden

Ongeveer 100 therapeuten, coaches, yogadocenten, haptotherapeuten, masseurs etc. ondersteunen en  begeleiden mensen op hun pad van persoonlijke  ontwikkeling. Er kan individueel worden gewerkt of in groepen.

Veel informatie over de activiteiten en de gebruikers  van Cordium vind je op deze website.  Daarnaast kun je ook informatie en folders vinden over onze activiteiten naast de entree in de hal.

Het gebouw

Uit een verlopen hinderwetvergunning blijkt dat het pand waar Cordium nu gevestigd is rond 1913 is gebouwd. Het ligt in het zogenaamde Middengebied van de wijk Bottendaal, een gebied dat in die tijd ontwikkeld werd als gevolg van de aanleg van de spoorlijnen van Nijmegen naar Arnhem, Den Bosch en Venlo. Door die spoorlijnen werd het gebied aantrekkelijk om bedrijven te vestigen. Tegenover de plaats waar Cordium nu staat werd bijvoorbeeld drukkerij Thieme gebouwd en een stukje verderop verscheen het Dobbelmangebouw. Zowel Thieme als Dobbelman zijn inmiddels weer uit het stadsbeeld verdwenen.

verbouwing

verbouwing

In juli 1913 werd door Maquine en Gersons een vergunning aangevraagd voor “het oprichten van een door elektriciteit gedreven inrichting voor het bewerken van witte ondergoederen in een te bouwen fabriek op het perceel aan de Ruyterstraat”. De fabriek bestond uit een woonhuis, naaizaal, knipkamer, magazijn, fournituren en een kelder voor verwarming. Uit adresboeken van de gemeente valt te herleiden dat er in 1922 een breifabriek gevestigd was en dat vanaf 1932 tot 1968 in het pand een confectiefabriek was. In 1968 kwam Uitgeverij Berkhout in het pand en oefende daar 30 jaar zijn bedrijf uit.

In 1998 kochten Anna Timmermans en Cees van Loon het voormalige fabriekspand en gaven aannemingsbedrijf Fokker V.O.F. opdracht tot renovatie en verbouwing. In 2001 werd Cordium, Centrum voor Groei en Ontwikkeling officieel geopend.