Image

Louise Marius – Met Aandacht Bewegen – Feldenkrais

Ik ben Louise, 37 jaar oud en onlangs verhuisd van Utrecht naar Huissen. In mijn leven is bewegen (dansen, acroyoga, wandelen) heel belangrijk, evenals lesgeven, anderen enthousiast maken over datgene waar ik zo enthousiast over ben. En de combinatie van die twee, mensen leren over het bewegen van hun lichaam, is natuurlijk het allerleukst. Dus heb ik sinds 2007 dansles gegeven. In 2012 kwam ik via de tango in aanraking met de Feldenkrais methode, en van 2013 tot 2017 heb ik de Feldenkrais opleiding gevolgd. Na een aantal jaar Feldenkraislessen in Utrecht gegeven te hebben, begin ik in 2019 met lessen in Nijmegen.

De Feldenkrais methode

“Als je weet wat je doet, kun je doen wat je wilt”

We bewegen de hele dag. Veel bewegingen – groot en klein – zijn zo vanzelfsprekend, dat we ze achteloos maken. We denken er niet bij na. En we merken niet of die bewegingen ons lichaam belasten of niet. Onze aandacht ligt bij wát we moeten doen, niet bij hóe we bewegen. Feldenkrais kijkt wél naar het hoe.

Door het vergroten van ons bewustzijn ten aanzien van onze bewegingen, brengt de Feldenkrais Methode ons dichter bij het realiseren van ons volledig menselijk potentieel. We kunnen leren vrijer te bewegen, met groter gemak, flexibiliteit en gratie/elegantie. De methode kan permanent onze houding, balans en coördinatie, onze aangeboren capaciteit/mogelijkheid voor levenslange vitaliteit en voortdurende zelfontwikkeling bevorderen. Feldenkrais is Bewustworden door Bewegen.

Feldenkrais is er voor iedereen, ongeacht leeftijd, ervaring of conditie. Meer informatie over de methode vind je hier: www.feldenkrais.nl

Voor wie?

De laatste tijd ben ik weer meer aan het uitleggen wat Feldenkrais nou eigenlijk is, en voor wie het goed kan doen. Dat laatste is lastig en simpel tegelijkertijd. Namelijk voor iedereen. Meer bewustzijn van je lichaam en hoe je het beweegt is namelijk overal goed voor, we bewegen immers allemaal de hele tijd. Ouderen die graag in beweging willen blijven, werkenden die veel achter de computer zitten, iedereen die graag speelt, danst of acroyoga doet, iedereen die graag meer wilt kunnen genieten van z’n eigen lichaam en van bewegen. Mensen die herstellen van blessures of zij die juist een blessure willen voorkomen. (Amateur)sporters die hun beweging nog makkelijker willen maken, iedereen die graag in de tuin werkt en niet aan het eind van de dag gebroken wil zijn. Omdat iedereen met zijn eigen onderzoek bezig is, maakt het niet uit dat er iemand met fysieke beperkingen op de grond ligt naast iemand die juist met gemak beweegt.

En in mijn ogen misschien wel de meest belangrijke doelgroep in onze hedendaagse maatschappij: Mensen met burn-out klachten, herstellende van een burn-out of die graag een burn-out willen voorkomen. Door met enige regelmatig met aandacht in je lichaam te kruipen, te observeren hoe het beweegt en te luisteren naar je grenzen.

Groepslessen/workshops en individuele sessies

Ik geef groepslessen, waarin ik je door bewegingen heen praat, en je op die manier begeleid in een onderzoek in jezelf. Meestal is het uitgangspunt liggend op de grond, maar soms ook zittend of staand. Het best draag je loszittende kleding waarin je makkelijk beweegt, en verschillende laagjes zodat je je lichaamstemperatuur kan reguleren.

Ik geef op maandagavond (17.30 – 18.45) les bij Cordium. Deze lessen zijn los te volgen, maar bij het wekelijks meedoen zal je meer effect merken in je lichaam.

Ik geef ook individuele sessies, meer informatie daarover op aanvraag.

Contact

email: louise.marius@gmail.com
telefoon: 06-41282001
website: www.louisemarius.nl