Image

Irma van Tuil

irma_van_tuilMijn naam is Irma van Tuil-van Langen, Zhineng Qigong- en meditatie-docente. In 1995 ben ik begonnen met Zen-meditatie bij Sjef de Roos. Hij bracht dit in samenhang met Qigong. De combinatie van meditatie en beweging boeide mij onmiddelijk.

In 2003 kwam ik in aanraking met Zhineng Qigong. Deze vorm van Qigong raakte mij meteen, waarna ik vervolgens de opleiding tot docente level 1 en 2 heb gevolgd bij het Chi Neng Instituut. Daarnaast heb ik veel les gehad en volg ik nog steeds onderricht bij diverse Chinese leraren zoals Ooi Kean Hin en  Li Hongshi. Op dit moment ben ik bezig met een verdiepingsopleiding als Zhineng Qigong therapeut bij leraar Ooi Kean Hin. In 2012 ben ik afgereisd naar Maleisië om daar privélessen van hem te krijgen.
Verder heb ik een 1-jarige opleiding gevolgd op het gebied van energetische-en meditatieve oefeningen bij William Yang. William Yang is oprichter van en werkzaam bij het Taborhuis.
Sinds 2005 geef ik Zhineng Qigong lessen in Nijmegen en omstreken en meditatielessen in Wijchen.

Wat is Zhineng Qigong?

Zhineng Qigong is een Chinese bewegingsleer en uitermate effectief voor het versterken van zowel lichaam als geest. De eenvoudige oefeningen stimuleren de doorstroom van energie (Qi) en maken je lichaam ontspannen en krachtig.Door Zhineng Qigong worden de meridianen in je lichaam geopend en het lymfesysteem gestimuleerd. Je leert je eigen energie in balans te brengen op alle levensgebieden: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Zhineng Qigong is een bewegende vorm met daarbij ook stille, zittende oefeningen. De nadruk ligt op het zachte bewegen in combinatie met een ontspannen geestestoestand. De unieke theorie van Zhineng Qigong omvat het Boeddhisme, Taoïsme, traditionele Chinese geneeskunde alsook een sterke link met de moderne wetenschappen zoals kwantumfysica. Door Zhineng Qigong sta je meer ontspannen in het leven en kun je beter omgaan met alle prikkels om je heen.

Mijn activiteiten in Cordium zijn:

Lessen
woensdagochtend van 9.30 tot 11.00 en van 11.15 tot 12.15
donderdagavond   van  20.00 tot 21.30
vrijdagochtend van 10.15 tot 11.30

De maximum groepsgrootte is 12 personen.
Tussentijdse instroom is mogelijk. In overleg is het mogelijk om vrijblijvend een proefles mee te doen.
Om te ervaren wat deze vorm van Qigong met jou doet.
Kosten hiervoor zijn € 5,–.

Contact

Heb je een vraag voor Irma of wil je om een andere reden contact met haar opnemen? Gebruik dan het onderstaande formulier.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw bericht

Mijn contactgevens zijn:
Telefoon  :  06-49612002
Email  :  info@bambootiger.nl
Website  :  www.bambootiger.nl

Facebook