Image

 

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Met aandacht bewegen – wekelijkse Feldenkraisles

11 november 2019 | 17:30 - 18:45

€15

Rug- en schouderklachten? Pijn? Stijfheid? Overbelasting? De Feldenkrais methode helpt je om te begrijpen hoe je je lichaam gebruikt, hoe je pijn kan verlichten door anders te bewegen, hoe je spanning in je spieren los kan laten. Je leert met meer gemak te bewegen, beter te luisteren naar signalen van je lichaam en je ontwikkelt meer flexibiliteit.

In deze lessen gaan we op allemaal in ons eigen tempo op zoek naar oude bewegingspatronen en nieuwe bewegingsmogelijkheden. Door met aandacht te kijken wat je beweegt, kan je het veranderen en zal je merken dat klachten minder worden.

Praktische informatie:

Feldenkraisles door Louise Marius
Maandagavond van 17.30 tot 18.45
De lessen zijn los te volgen, maar juist door elke week op deze manier met je lichaam bezig te zijn, zal je nog meer van het effect merken.

10 aaneengesloten lessen: 100 euro
Losse lessen: 15 euro per les

Aanmelden of meer informatie: louise.marius@gmail.com of 0641282001

Meer informatie over de lessen die Louise geeft vind je op www.louisemarius.nl

Feldenkrais, de methode:

“Als je weet wat je doet, kun je doen wat je wilt”

We bewegen de hele dag. Veel bewegingen – groot en klein – zijn zo vanzelfsprekend, dat we ze achteloos maken. We denken er niet bij na. En we merken niet of die bewegingen ons lichaam belasten of niet. Onze aandacht ligt bij wát we moeten doen, niet bij hóe we bewegen. Feldenkrais kijkt wél naar het hoe.

Door het vergroten van ons bewustzijn ten aanzien van onze bewegingen, brengt de Feldenkrais Methode ons dichter bij het realiseren van ons volledig menselijk potentieel. We kunnen leren vrijer te bewegen, met groter gemak, flexibiliteit en gratie/elegantie. De methode kan permanent onze houding, balans en coördinatie, onze aangeboren capaciteit/mogelijkheid voor levenslange vitaliteit en voortdurende zelfontwikkeling bevorderen. Feldenkrais is Bewustworden door Bewegen.

Feldenkrais is er voor iedereen, ongeacht leeftijd, ervaring of conditie. Meer informatie over de methode vind je hier: www.feldenkrais.nl

Voor wie?

De laatste tijd ben ik weer meer aan het uitleggen wat Feldenkrais nou eigenlijk is, en voor wie het goed kan doen. Dat laatste is lastig en simpel tegelijkertijd. Namelijk voor iedereen 🙂 Meer bewustzijn van je lichaam en hoe je het beweegt is namelijk overal goed voor, we bewegen immers allemaal de hele tijd. Ouderen die graag in beweging willen blijven, werkenden die veel achter de computer zitten, iedereen die graag speelt, danst of acroyoga doet, iedereen die graag meer wilt kunnen genieten van z’n eigen lichaam en van bewegen. Mensen die herstellen van blessures of zij die juist een blessure willen voorkomen. (Amateur)sporters die hun beweging nog makkelijker willen maken, iedereen die graag in de tuin werkt en niet aan het eind van de dag gebroken wil zijn. Omdat iedereen met zijn eigen onderzoek bezig is, maakt het niet uit dat er iemand met fysieke beperkingen op de grond ligt naast iemand die juist met gemak beweegt.

En in mijn ogen misschien wel de meest belangrijke doelgroep in onze hedendaagse maatschappij: Mensen met burn-out klachten, herstellende van een burn-out of die graag een burn-out willen voorkomen. Door met enige regelmatig met aandacht in je lichaam te kruipen, te observeren hoe het beweegt en te luisteren naar je grenzen.

Op facebook: https://www.facebook.com/events/1248787678615826/

Gegevens

Datum:
11 november 2019
Tijd:
17:30 - 18:45
Kosten:
€15

Locatie

Cordium

Organisator

Louise Marius
Telefoon:
06-41282001
E-mail:
louise.marius@gmail.com
Website:
www.louisemarius.nl