Image

Diete Sybesma

Diete Sybesma

Ik ben Diete Sybesma, pianiste, docente Alexander-techniek en stembevrijder.

In elk mens leeft het verlangen expressie te geven aan wie wij in wezen zijn. Naast dat dit ook mijn verlangen is, vind ik het mooi om andere mensen in dit proces te begeleiden om in alle vrijheid tot zelf-expressie te komen. Muziek, en dan met name de stem, is daarbij een prachtig middel, dat ons direct in verbinding brengt met ons zelf. Stembevrijding gaat over het in alle vrijheid stem geven aan wat in ons leeft.

Vaak zingen we op een manier die van buiten naar binnen gaat: We hebben een mooi lied gehoord van een indrukwekkende zanger(-es) en willen dit op een zo goed mogelijke manier evenaren. We gaan zo hard mogelijk ons best doen, om net zo’n mooi eindresultaat te krijgen. Dit geeft ons vaak zoveel druk, spanning en afkeur, (vaak het meest door ons zelf) dat we het daarom vaak maar helemaal niet meer proberen.

Het kan ook anders: Van binnen naar buiten zingen. Door contact te maken met jouw gevoel en je lichaam geef je wat er op dat moment in jou leeft. Je vol moed laten horen, ongeacht het eindresultaat. Je zingt omdat je het verlangen hebt te zingen, niet om iets te bereiken. Dit gaat vaak moeiteloos. Je zingen kan zo een enorme verrijking zijn!

Natuurlijk is dit een spannend proces! Het fijne van stembevrijding is, dat deze spanning niet eerst weg moet voordat we kunnen zingen. De spanning kun je als ingang nemen om bij je gevoel te komen van dat moment. Je verlangen, pijn, verdriet, blijdschap, dankbaarheid, of welk gevoel dan ook is de bron van jouw authentieke muziek, veranderend van moment tot moment.

Zodra je je hier aan durft over te geven en al je ideeën en opvattingen over boord durft te gooien, zul je ervaren hoe bevrijdend het kan zijn jouw geluid te laten horen. Je maakt contact met je eigen authenticiteit en vaak ontstaat er een grote innerlijke rust, ruimte en kracht.

Mantra zingen

In de diepte van mijn ziel, zingt een woordeloos lied
Een lied dat woont in het zaad van mijn hart

Mantra-zingen is een meditatieve manier van zingen. We zingen eenvoudige mantra’s en andere mooie melodieën met pianobegeleiding. De mantra’s komen uit allerlei culturen en windstreken. We wisselen de mantra’s af met stiltes, waarin de muziek kan naklinken en op je kan inwerken… Graag nodig ik je van harte uit, met en zonder zang ervaring! Graag van te voren aanmelden!

(Kijk voor verder info op www.jouwvrijelied.nl of stuur een mail naar: diete.sybesma@hotmail.com)

Wanneer:

zondag 19 januari 2020 van 10.30-12.30u, inloop vanaf 10u
vrijdag 21 februari 2020 van 20-22u, inloop vanaf 19.30u
zondag 15 maart 2020 van 10.30-12.30u, inloop vanaf 10u

Prijs: €11

ZING JE VRIJ- cursus ‘eigen-wijs’

In een kleine groep, van 6 à 10 personen, gaan we onderzoeken wat jouw geluid is. Hoe klink je het lekkerst? Wanneer brengt je stem je in contact met wat in je speelt. Waar voel je dat in je lichaam?

Ieder mens is uniek en heeft een eigen geluid. Hoe klinkt jouw lied op dit moment? Wat wil er nu klinken? Wat wil er nu gehoord worden? Ik nodig je uit je stem te laten klinken, ervaren en ‘ont-dekken’. Aan de hand van ontspanningsoefeningen en lichaamswerk vanuit o.a de Alexander Techniek, meditaties met klank en oefeningen vanuit de stembevrijding, reik ik je middelen aan om via je stem bij je zelf te komen.

Ervaringen cursisten:

Lisette: Stembevrijding bij Diete is een aanrader: voor je lijf, voor je stem, voor je “piekerhoofd”, voor je ontspanning!

Greetje Voerman: Ik heb deze cursus als heel bijzonder en prettig ervaren! Diete stelde iedereen op zijn gemak en daardoor wist ze onverwachte en niet gedachte reacties los te maken. De combinatie van geluid maken, zingen, bewegen en stilte vormt een mooi geheel. Ik was vooral dol op het AUM zingen en sowieso op het gezamenlijk zingen: me doordrenkt voelen van geluiden. Als een grote schoonmaak.

Prijs: € 110 (hele cursus)
Wanneer: vanaf april
Tijd: 19.45- 21.45 uur

Vervolg-cursus ZING JE VRIJ

Prijs: € 110, hele cursus, inclusief BTW
Wanneer: 6-1, 20-1, 3-2, 17-2 en 9-3-2020.
Tijd: 19-45-21.45 uur

Contact

Heb je een vraag voor Diete of wil je om een andere reden contact met haar opnemen? Gebruik dan het onderstaande formulier.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw bericht

e-mail: diete.sybesma@hotmail.com
website: www.jouwvrijelied.nl
telefoon: 06-24512662