Image

Charlot Matthijsse

Mijn naam is Charlot Matthijsse en ik werk met veel plezier en passie als haptotherapeut en kinder- en jeugdcounselor. Van huis uit ben ik orthopedagoog en geschoold in het lichaamsgeoriënteerde werken. Ik heb bijna 20 jaar ervaring in de reguliere jeugdhulpverlening en werk in mijn praktijk zowel met volwassenen als met kinderen en hun ouder(s).

“Laat me iets zien en ik weet het morgen nog. Laat me iets voelen en ik weet het mijn hele leven”.

Haptotherapie

Haptotherapie kan zinvol zijn als je er om welke reden dan ook zelf even niet meer uitkomt. In de haptonomische sessies word je je bewust van jouw patronen en ontdekken we samen je mogelijkheden middels ervaringsgerichte oefeningen. Je leert beter te luisteren naar de signalen van je lichaam en ontwikkelt nieuwe manieren om om te gaan met moeilijke situaties. Uit eigen ervaring heb ik ontdekt hoe belangrijk het is je eigen weg te vinden. Door het evenwicht te herstellen tussen denken en voelen wordt het makkelijker om je eigen weg te vinden en keuzes te maken die bij jou passen. Daardoor kun je je klachten verminderen, je draagkracht vergroten en meer balans gaan ervaren in je dagelijks leven. Haptonomie brengt je dichter bij jezelf.

Ik geef haptotherapie aan (jong)volwassenen, kinderen én aan kinderen met hun ouder(s).

Kinder- en jeugdcounseling

Kinder- en jeugdcounseling is een laagdrempelige vorm van hulpverlening die voornamelijk wordt toegepast bij kinderen met een gezonde stabiele basis, die tijdelijk uit balans zijn. Het is geschikt voor kinderen en jongeren tussen de vijf en achttien jaar. In de sessies help ik je kind om zijn of haar eigen oplossingen en krachtbronnen te vinden. We werken aan de dingen waar je kind last van heeft en kijken daarbij ook waar hij of zij goed in is. Ik maak gebruik van verschillende methoden en invalshoeken, zoals onder andere spel, creatieve werkvormen, systemisch werk en cognitieve gedragstherapie. Samen zoeken we een aanpak die bij jouw kind past. Vaak zijn er maar een paar sessies nodig om ervoor te zorgen dat het weer goed gaat met je kind.

Een kennismakingsgesprek is vrijblijvend en kosteloos. Omdat ik bij de NFG beroepsvereniging ben aangesloten, worden zowel haptotherapie als kinder- en jeugdcounseling door bijna alle zorgverzekeringen geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Neem gerust contact met me op om te informeren naar de mogelijkheden voor jou en/of je kind. Ik ontmoet je graag!

Meer informatie kun je vinden op mijn website www.haptonomieplus.nl

Contact

Website: www.haptonomieplus.nl
E-mail: info@haptonomieplus.nl
Telefoon: 06-37194080