Image

Carolien Slooff

yoga docent 3

Boedha: ‘alle vormen zijn aan de vergankelijkheid onderworpen’.

De 5 Tibetanen, de Zonnegroet en diverse andere yogastijlen wezen mij de weg naar Kundalini yoga. Het dynamische karakter van de oefeningen, de gerichte aandacht voor de ademhaling, de meditatie en het stemgebruik maken het voor mij tot een rijke en creatieve manier van yoga beoefening.

Mijn opleiding tot yoga docente volgde ik in Enschede bij Michon Yoga centrum, allereerst met de wens te gaan begrijpen waarom yoga mij zo blij maakte en goed deed. Het les gaan geven volgde in 2008 als vanzelf.  De glimlach die ik soms zie ontstaan bij deelnemers is mijn inspiratiebron.

In de loop van de jaren volgde ik diverse bijscholingen in kinderyoga, dynamische Hatha, Sivananda yoga, Tieneryoga en Vipassana (Mindfulness) meditatie. In 2018 start ik met een opleiding Vinyasa yoga bij de Nieuwe yogaschool in Amsterdam. Ik blijf nieuwsgierig, leergierig en heb een open blik.

In de wekelijkse op Kundalini yoga gebaseerde lessen voor volwassenen ligt een nadruk op bewuste aandacht, balans, dynamiek en de ademhaling.

De lessen zijn voor iedereen geschikt ongeacht je gesteldheid of leeftijd. Ieder beoefent yoga op een eigen wijze en met een persoonlijke intentie. Je meet je af aan je eigen potentieel en daar ligt dan ook je uitdaging.

In 2015 heb ik bij Arterre een bijscholing Tieneryoga gevolgd. De levensfase van 12-18 jaar omvat ingrijpende veranderingen zowel op fysiek, mentaal als op sociaal gebied. Met yogalessen speciaal voor jongeren wil ik bijdragen aan stabiliteit, plezier en ontspanning. In de lessen worden diverse yogahoudingen gedaan, zowel individueel als met een partner. Hiernaast is er aandacht voor balans, ademhalingsoefeningen, meditatie en ontspanning. Er is geen competitie en je hoeft niet lenig te zijn!

Voor meer informatie zie www.kundaliniyoganijmegen.nl

Mijn activiteiten in Cordium zijn:

  • Wekelijkse les voor volwassenen op dinsdagavond van 19.00-20.30.
  • Wekelijkse les voor jongeren nog niet gepland

Hiernaast:

  • Yogadivers: yoga coaching, groepsyoga op maat

Mijn contactgegevens:

Telefoon: 06-304.46.213
E-mail      : slooffcarolien@gmail.com
Website  : www.kundaliniyoganijmegen.nl