Image

Carolien Grooten

Yogalicht

Mijn naam is Carolien Grooten en sinds 2002 beoefen ik Yoga. Ik geef Power Vinyasa Yoga, Easy Flow, en Yin Yoga in Slijk-Ewijk. In het Cordium te Nijmegen en in de Vlierhof te Keeken geef ik alleen lessen Power Vinyasa Yoga.

Vanaf dag één viel bij mij het kwartje. Omdat ik het fijn vind mijn lichaam flink te gebruiken startte ik met Power Vinyasa Yoga. Ik vond het direct een heel fijne manier van bewegen, met rust, aandacht maar wel pittig! Ik kreeg het gevoel echt iets gedaan te hebben, zonder in paniekerige ademnood te komen en zonder dat het erg was wanneer ik iets niet goed kon.

Je hele lijf van linker kleine teen tot en met rechter oorlel komt aan bod. Ik ontdekte houdingen waarvan ik niet wist dat ze bestonden en kreeg soms spierpijn op totaal andere plekken dan waar ik ooit had gehad. Losmaken wat zich heeft vastgezet. Heel belangrijk hierin: je zoekt de ontspanning tijdens de activiteit. Je lichaam spiegelt jezelf; kijk wat je daarvan kunt leren. Bewustwording. Ik kan nu bijvoorbeeld beter aarden, mezelf centreren en ik heb geen last meer van mijn rug.

Na flink bewogen te hebben is er de welverdiende eindontspanning. Wat een genot. Gun jezelf de rust om weer bij te komen. Hoe moeilijk is het eigenlijk alleen te ademen. Wat vertelt het je. In mijn allereerste les drongen zich emoties op die werkelijk uit mijn tenen kwamen zoals ik zelden had beleefd. Hoewel ik ze niet echt prijs gaf was er iets tot op het bot in beweging gezet. Voor mij betekent het vanuit ’n grotere rust gemakkelijker kunnen geven aan mezelf of aan anderen en ontvankelijker worden voor de wereld om me heen.

Al doe ik het maar vijf minuten, het werkt altijd!

Probeer het gerust eens uit en kom langs voor een proefles.

Lees meer over Power Vinyasa Yoga

namaste
Carolien

Contact

Heb je een vraag voor Carolien of wil je om een andere reden contact met haar opnemen? Gebruik dan het onderstaande formulier.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw bericht

Mobiel : 06-13874478
E-mail : carolien@yoga-licht.nl
Website : www.yoga-licht.nl

Facebook