Image

Yogalicht

In verband met Corona-maatregelen: online yogalessen & live-lessen buiten.
Zie website: www.yoga-licht.nl/lessen-overzicht

Mijn naam is Carolien Grooten en ik begon met de soms pittig actieve Power Vinyasa Yoga (PVY, sinds 2002), daarna kwam er Easy Flow bij (EF, de mild actieve versie voor beginners) en vervolgens Yin Yoga (YY, een passieve vorm).  Dit is het 11de jaar dat ik lesgeef, in Nijmegen en omgeving. Ook bied ik aan: BedrijfsYoga, Yoga Privé lessen, o.a. voor  mensen met een angststoornis en/of lichte depressie en Yin & Yang workshops. Mijn intuïtie en werken met energie integreer ik in mijn lesgeven. Tevens geef ik  persoonlijke fysieke begeleiding en ben ik ‘down to earth’ en probeer het licht te houden bv met wat humor 😊.

Vanaf dag één viel bij mij het kwartje. Omdat ik ervan houd fysiek te ‘werken’ beviel mij de PVY goed! Bewegen met aandacht en wat pittig is tegelijkertijd. Ik kreeg het gevoel echt iets gedaan te hebben, zonder in paniekerige ademnood te komen en zonder dat het erg was wanneer ik iets niet goed kon en dat mocht overslaan… Wil je actief zijn en de basis leren kies voor EF. Heb je juist kalmte nodig ga dan voor de zachte meditatieve YY, waar ik steeds meer de schoonheid van ervaar.

Losmaken wat zich heeft vastgezet. Ademen. Het hoofd leeg. De essentie is: bewustwording. Je laat ruimte toe tijdens je actief/passief zijn, het zgn midden. Jouw lichaam is je spiegel, wat leer je ervan? Nu kan ik bv beter aarden, mijzelf centreren en heb sindsdien geen last meer van mijn rug!

Door yoga vind ik makkelijker balans. Het kalmeert en mijn gefladder komt bijelkaar 😊. Ik voel me meer ‘een geheel’. En dat is precies wat het woord Yoga betekent: samenbrengen. Al doe ik het maar vijf minuten, het werkt altijd! Dat gun ik jou van harte!

Lees hieronder meer over Power Vinyasa Yoga, Easy Flow Yoga en Yin Yoga. Natuurlijk moet het je liggen, dat is een kwestie van uitproberen. Kijk welke soort les bij je past, doe mee en zie wat het je brengt! 😊 Mail of app of bel me gerust voor meer info of snuffel verder op mijn website.

Namaste, Carolien

 

Power Vinyasa Yoga voor gevorderden

Ontspanning door inspanning

Kracht, lenigheid, balans op het ritme van de adem. Een aaneenschakeling van actieve houdingen waarin de vinyasa (flow) essentieel is. Je voelt je energieker en tegelijkertijd rustiger. Er komt een beter evenwicht tussen lichaam en geest. Er groeit een groter bewustzijn.

Bewust ademen tijdens je houdingen. De één is makkelijk, de andere uitdagend. Maar het mooie is, alles is goed en alleen jij bepaalt waar jouw grens ligt. Daarom is er voor iedereen altijd ‘wat te doen’. Basiskennis t.a.v. houdingen moet niet maar helpt wel. Als starter is Easy Flow fijner. Het belangrijkste is echter dat je ervan houdt om fysiek actief zijn. Energie gaat stromen waardoor je je lichaam opent en dit geestelijk doorwerkt 😊. We sluiten af met een welverdiende ontspanning.

 

Easy Flow voor beginners

Ontspanning door inspanning

Kracht, lenigheid, balans op het ritme van de adem. Een aaneenschakeling van actieve houdingen waarin de vinyasa (flow) essentieel is.
Je voelt je energieker en tegelijkertijd rustiger. Er komt een beter evenwicht tussen lichaam en geest. Er groeit een groter bewustzijn.

Easy Flow is de actieve vorm voor beginners met tijd voor uitleg en met meer rust en met minder ver doorgevoerde houdingen. Het is precies hetzelfde als Power Vinyasa Yoga (dus lees aub deze toelichting) en met dezelfde effecten maar dus minder intens.

 

Yin Yoga

Het ultieme zacht worden

Hoe fantastisch dat je hier ‘alles mag laten’. Een uur helemaal voor jezelf waarin je probeert totaal te ontspannen en dat kan nog best eens tegen vallen…

Bewust ademen. Alleen zittende en liggende houdingen waarin we geheel passief – variërend 3 tot 10 minuten – verblijven, wat het meditatieve karakter versterkt. Het geeft stretch in spieren en bindweefsel en druk op je gewrichten, die uiteraard te behappen moet zijn voor jou en hierin help ik je indien nodig met ondersteuning van kussens of rolletjes. En wat gaat er ondertussen door je hoofd? Oefenen in overgave aan al wat is. Veelal het tegenovergestelde van waar we aan gewend zijn in deze z.g.n. maakbare wereld. Waarin we het kennen ‘om te handelen’, maar ‘het niet handelen’ niet goed kennen.. Wat vertelt het jou? Ook zeer aan te raden voor workaholics 😊.

 

Contact

Mobiel : 06-13874478
E-mail : carolien@yoga-licht.nl
Website : www.yoga-licht.nl

Facebook

 

 

 

Je kunt ook onderstaand formulier gebruiken om contact op te nemen.

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Uw bericht