Image

Anke Harmsen

ankeharmsen

Lichaamsgeoriënteerd therapeut

Introductie- en themaworkshops Heart and Sexuality

De Heart & Sexuality trainingen zijn gebaseerd op de lichaamsgeoriënteerde psychotherapie die een wezenlijke aanvulling vormt op andere gangbare therapeutische methoden. De thema’s die in dit programma met elkaar verbonden worden zijn intimiteit, seksualiteit en duurzame relaties.

De aanpak is gebaseerd op een aantal therapeutische concepten zoals Reichiaans lichaamswerk, systemisch werk, het werk van Willem Poppeliers rond seksualiteit (Sexual Grounding Therapie) aangevuld met de moderne inzichten uit zowel de cognitieve als meer lichaamsgerichte traumatherapie (a.s. ontwikkeld door Peter Levine). Aspecten die een rol spelen bij de vroege hechting worden meegenomen in de aanpak. Gezonde hechting is immers een basisvoorwaarde om je ook op seksueel gebied vanuit volle eigen expressie met de ander te verbinden.

De Heart & Sexuality trainingen zijn een zeer effectieve vorm van zelfontwikkeling, waarbij we op een heldere, directe en zuivere manier ingaan op seksualiteit en relaties.

Deelnemers krijgen de mogelijkheid om niet afgeronde ontwikkelingsstappen binnen de seksuele ontwikkeling te herkennen en in te halen, maar ook om zich voor te bereiden op komende ontwikkelingsfasen. Een belangrijk onderdeel van de training is het erkennen en verbinden van vader en moeder als onze (seksuele) bronnen. Daardoor kunnen we onze innerlijke mannelijke en vrouwelijke energieën in harmonie brengen en de kwaliteiten van onze voorouders voluit benutten. In de oefeningen en opstellingen beleven de meeste deelnemers voor het eerst een ondersteunende seksuele spiegeling bij de ontwikkeling van meisje tot vrouw en van jongen tot man. Ook het werken met generatielijnen leidt tot gronding van de persoonlijkheid en het brengt tevens een spirituele dimensie in het werk.

Ter introductie op de basistraining Seksualiteit in Verbinding zijn er op verschillende plekken in Nederland en België introductieworkshops, vaak met een eigen thema. Tijdens deze introducties krijg je alle informatie over de achtergronden van Heart and Sexuality en over de basistraining Seksualiteit in Verbinding. Het deelnemen aan een introductieworkshop is goede mogelijkheid voor een eerste vrijblijvende kennismaking met Heart and Sexuality. Deelname aan een van de introductie- of themaworkshops is verplicht voor mensen die de Basistraining Seksualiteit in Verbinding willen gaan doen.

Deze workshops zijn geschikt voor mensen die overwegen de basistraining te gaan doen, en/of meer willen weten over het trainingstraject Heart and Sexuality.

Voor inschrijven en informatie over de korte Introductieworkshops kun je een rechtstreeks mailtje sturen naar
Anke Harmsen: anke@laatjelijfspreken.nl

Online-training Vallei-orgasme en krachtbron-cursus. Lezing Vitaliteit en seksualiteit

Klik hier om de pdf met informatie over de cursus en de lezing te openen.

Contact

Telefoon: 024-3501725
Website: www.laatjelijfspreken.nl
Of gebruik onderstaand formulier om Anke een bericht te sturen.