Image

Amber Vrancken

“Be patient with yourself. Self-growth is tender; it’s holy ground. There’s no greater investment.”
S. Covey

Je lichaam als raadgever

Lichaam en geest zijn voor mij onlosmakelijk verbonden, daarvan heb ik als voormalig huisarts genoeg voorbeelden gezien. De ongekende wijsheid van ons lichaam en hoe het ons telkens feilloos informeert over of het zich bijvoorbeeld veilig voelt of niet, fascineert me enorm. Vaak echter onderdrukken of negeren we die (subtiele) signalen, wat kan leiden tot een scala aan klachten. Met behulp van lichaamsgerichte psychotherapie onderzoek je je blokkerende patronen en leer je de signalen van je lichaam weer juist te interpreteren. Dit alles leidt uiteindelijk tot meer zelfbewustzijn, gezondheid en keuzevrijheid.

Core Energetica

Core Energetica richt zich op het onderzoeken van patronen die jij jezelf hebt aangeleerd vanuit jouw ontwikkelingsgeschiedenis. Deze patronen, die vaak ook tot uiting komen in interactie met anderen, blokkeren vaak je eigenheid en energie. Door beweging, ademhaling en interactie met elkaar onderzoeken we die patronen en dagen we ze uit. Zo zul je gaan ervaren hoe het is als je je niet langer anders hoeft voor te doen dan je je eigenlijk diep van binnen voelt. Misschien klinkt dit spannend voor je, maar uit ervaring weet ik dat de beloning groot is. Als alles er gewoon mag zijn, kom je (weer) in contact met dat wat er echt toe doet voor je: je verlangens, je passies, je creativiteit en je levenslust!

Amber

Ondanks mijn achtergrond als huisarts, moest ik zelf helaas ook eerst door mijn lichaam teruggefloten worden voordat ik leerde er echt naar te luisteren. Met behulp van lichaamsgerichte psychotherapie kwam ik erachter hoe mijn lijf me al lange tijd duidelijk probeerde te maken dat ik mijn eigen grenzen onvoldoende respecteerde en me staande probeerde te houden in een beroep waar mijn hart niet voldoende lag. Het doorbreken van oude patronen was een lastig en een pijnlijk proces; het leren (durven) voelen van mijn emoties, ze daadwerkelijk te onderkennen, te uiten en er tenslotte naar te handelen was een hele opgave. Toch heeft het me gebracht bij wat ik nu het allermooiste vind: het zelf geven van lichaamsgerichte psychotherapie. Daartoe heb ik de afgelopen jaren de 4-jarige opleiding Core Energetica gevolgd en voer ik nu mijn eigen praktijk hier in Cordium.

Mijn hart ligt in het begeleiden van mensen vanuit deze lichaamsgerichte en holistische visie en ik werk vanuit mijn ervaring en rotsvaste overtuiging dat ons lijf een schat aan informatie bij zich draagt die alle aandacht verdient. Mijn doel is om samen met jou te onderzoeken wat jij nodig hebt om niet alleen maar te overleven, maar om te kunnen genieten van alles wat je werkelijk in huis hebt.

Voor wie

Lichaamsgerichte psychotherapie is breed inzetbaar. Een lichaamsgerichte aanpak is bijzonder waardevol in de behandeling van mensen die veel vanuit hun hoofd leven of continue in een overlevingsstand staan. Dit kan zich o.a. kan uiten in allerlei fysieke klachten als verhoogde spierspanning, maag- en darmproblemen, migraine, hartkloppingen, benauwdheid, maar ook een laag zelfbeeld, depressie, angst- en paniekklachten en bijvoorbeeld dissociatie.

Aanbod

Je kunt bij mij terecht voor individuele therapie waarin ik mijn Core Energetische achtergrond combineer met technieken die gericht zijn op zelfregulatie van het zenuwstelsel.

Naast individuele therapie geef ik samen met mijn collega Lea Hütter-Quaas workshops en leiden we wekelijks een bodywork groep. Bodywork helpt bij het creëren van meer lichaamsbewustzijn en vormt een waardevolle aanvulling op individuele therapie.

Praktisch

Mijn werkdagen zijn maandag tot en met vrijdag. Indien gewenst werk ik ook ’s avonds.

Tijdens een intakegesprek nemen we uitgebreid de tijd voor jouw klachten en hulpvraag. Als we aan het eind van dat gesprek beslissen samen verder te gaan, plannen we een aantal vervolgsessies waarna je beslist of deze vorm bij je past of niet.

De kosten zijn € 80,- per uur. Indien je aanvullend verzekerd bent is er vaak een vergoeding mogelijk vanuit de alternatieve zorg. Controleer daartoe of jouw verzekering onze beroepsvereniging – de SBLP – erkent. Neem voor meer informatie contact op per mail of per telefoon.

Parkeermogelijkheden: er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur, dit zijn betaalde plekken. Gratis parkeren is mogelijk op ongeveer 15 minuten loopafstand. Voor informatie zie https://www.prettigparkeren.nl/kaart/#!Nijmegen//

Klik hier voor de Klachten- en geschillenregeling.
Klik hier voor het Privacy statement.

Sessions can also be held in English.

Contact

Amber Vrancken
Tel: 06-16488853
KvK: 09198529
Lid van de SBLP en geregistreerd in het RBCZ register. Aangesloten bij de CamCOOP.

Gebruik dit formulier om Amber een bericht te sturen: